URGENT

PLF congela impostos i taxes municipals pel 2011.

Compartiu aquesta història

 

Finalment les ordenances municipals no s’apujaran al nostre municipi i, per tan, tan impostos com taxes municipals es mantindran sense cap tipus d’apujades econòmiques.

Serà el segon any consecutiu que les ordenances es congelen, això vol dir que l’any que ve els impostos com ara l’IBI, les plusvàlues o l’impost de circulació ens costaran el mateix l’any que ve que el 2009.

Les úniques modificacions introduïdes van ser l’adequació i flexibilització d’algunes ordenances com ara la introducció d’un abonament cultural, o per a la piscina, entre d’altres.

El regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas, va explicar que els principals impostos locals es mantindran iguals que aquest any.

CiU va donar suport a la mesura de congelació i va destacar que les modificacions introduïdes demostren que el govern escolta les demandes de la gent i adequa les ordenances a les necessitats del poble. Ho deia Xavier Dalmau, portaveu de la formació a l’Ajuntament.

El PP, que va pactar amb el govern la congelació impositiva, creu que aquestes mesures ajudaran a pal·liar, en la mesura del possible, la situació de crisi a les famílies palafollenques. El popular Óscar Bermán va demanar a més poder fraccionar els principals rebuts sense interessos.

ERC va votar en contra de la congelació universal dels impostos i taxes, ja que consideren que cal estudiar a qui es congela, a qui se li pot apujar i a qui cal bonificar el pagament de les taxes. Jordi Pedemonte recordava que els serveis que dóna l’Ajuntament es paga amb els tributs i que alguns són deficitaris com la recollida d’escombraries.

Per la seva banda, ICV es va abstenir en aquest punt i va demanar ser més selectiu a l’hora de congelar els impostos i taxes municipals, i va demanar estudis sobre a qui beneficia aquesta no apujada impositiva. Ho explicava Juan Andrés Osorio.

El ple de divendres el trobareu a la nostra plana web i el podreu escoltar avui mateix després de l’informatiu nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics