L’oposició a la Ronda del Baix Maresme es manifestarà el proper cap de setmana.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La prevista construcció de la via lateral a l’autopista a la zona sud de la comarca està aixecant ja veus en contra. Ajuntaments, entitats veïnals i ecologistes consideren desproporcionat l’impacte d’aquesta nova via. Un descontentament que es plasmarà el 21 de novembre amb una manifestació i una tractorada a Mataró.

El projecte preveu una nova via gratuïta, al costat mateix de l’autopista entre Montgat i Mataró i la construcció de la Ronda de Mataró. Aquestes vies haurien d’absorbir part del transit de la NII al Baix maresme, i és una primera intervenció que, tard o d’hora, hauria de continuar fins a PLF.

Aquesta intervenció no està ben vista a Argentona on el seu Ajuntament ha criticat la celeritat de les decisions i el procediment d’expropiacions. Consideren inusual el procediment d’urgència amb el que ha actuat el govern català.

La plataforma “Preservem el Maresme. No al desdoblament de l’autopista”, que agrupa centenars d’afectats i entitats socials, considera que la Generalitat no va notificar individualment a les 65 finques afectades «per evitar que poguessin presentar al·legacions».

Els agricultors lamenten també el preu marcat en les expropiacions i asseguren que el seu valor és un 50% inferior al preu del mercat, i ja han anunciat que recorreran al tribunals.

El detractors de la nova via asseguren a més que la Ronda no alliberarà el trànsit de la NII, i que aquesta via no serà un passeig com s’havia promés .

La protesta de tots plegats serà una tractorada i una manifestació el proper diumenge a la capital de la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics