URGENT

L’oposició a la Ronda del Baix Maresme es manifestarà el proper cap de setmana.

Compartiu aquesta història

 

La prevista construcció de la via lateral a l’autopista a la zona sud de la comarca està aixecant ja veus en contra. Ajuntaments, entitats veïnals i ecologistes consideren desproporcionat l’impacte d’aquesta nova via. Un descontentament que es plasmarà el 21 de novembre amb una manifestació i una tractorada a Mataró.

El projecte preveu una nova via gratuïta, al costat mateix de l’autopista entre Montgat i Mataró i la construcció de la Ronda de Mataró. Aquestes vies haurien d’absorbir part del transit de la NII al Baix maresme, i és una primera intervenció que, tard o d’hora, hauria de continuar fins a PLF.

Aquesta intervenció no està ben vista a Argentona on el seu Ajuntament ha criticat la celeritat de les decisions i el procediment d’expropiacions. Consideren inusual el procediment d’urgència amb el que ha actuat el govern català.

La plataforma “Preservem el Maresme. No al desdoblament de l’autopista”, que agrupa centenars d’afectats i entitats socials, considera que la Generalitat no va notificar individualment a les 65 finques afectades «per evitar que poguessin presentar al·legacions».

Els agricultors lamenten també el preu marcat en les expropiacions i asseguren que el seu valor és un 50% inferior al preu del mercat, i ja han anunciat que recorreran al tribunals.

El detractors de la nova via asseguren a més que la Ronda no alliberarà el trànsit de la NII, i que aquesta via no serà un passeig com s’havia promés .

La protesta de tots plegats serà una tractorada i una manifestació el proper diumenge a la capital de la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics