URGENT

Els pares dels alumnes d’una escola de Blanes s’encadenaran al centre per reclamar un nou col.legi

Compartiu aquesta història

 

Els Pares i mares i dels alumnes de l’escola Sa Forcanera de Blanes es van reunir ahir en un Teatre de Blanes per consensuar les mobilitzacions després que el Departament d’Educació no hagi inclòs el centre blanenc entre els dos de nova construcció a la demarcació de Girona.

La protesta més immediata serà encadenar-se al voltant de l’actual centre, aquest dijous a les nou del matí. Els nens i els pares portaran un casc d’obra per denunciar la inseguretat de l’escola i demanar que es faci el que se’ls havia promés. Aquest serà un acte previ a la visita del conseller Joaquim Nadal, que anirà al centre a la tarda i que farà d’interlocutor entre la Generalitat i els pares després que l’AMPA decidís que no vol reunir-se més amb el delegat d’Educació a Girona, Andreu Otero, perquè els pares asseguren que els ha enganyat.

A partir de dijous, si no és que hi ha cap acord amb la Generalitat, els pares han convocat per al dia 22 una manifestació a la plaça de Sant Jaume a Barcelona i el dia 25, quan hi havia prevista una reunió entre Otero i l’AMPA, els pares aniran fins a Girona per protestar davant la seu d’Educació.

Paral·lelament, el dia de la jornada de reflexió de les eleccions catalanes, al matí del 27, es preveu que pares, nens, entitats i escoles de tot Blanes facin un acte simbòlic construint una paret amb maons per recrear el nou centre.

A l’assemblea, tots els presents van voler deixar clar que el que busquen és fer-se sentir i, principalment, aprofitar que és temps de campanya electoral, però són conscients, com van dir des de l’AMPA, si no s’arriba a un compromís abans del canvi de govern, quan hi hagi un nou president de la Generalitat caldrà seguir mobilitzant-se, i davant d’això no van descartar que els seus fills deixin d’anar a classe.

A més, redactaran una moció per portar al ple de l’Ajuntament de Blanes, en la qual demanaran que tots els grups polítics exigeixein que la localitat tingui la nova escola. Tot i les mobilitzacions al carrer, també es va acordar utilitzar Internet tant a través de xarxes socials com dels correus electrònics per intentar bloquejar els correus d’Educació.

L’AMPA va reclamar més presència i més mobilització de les famílies, tenint en compte que a l’escola Sa Forcanera hi ha unes 350 famílies de Blanes que hi porten els seus fills.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics