URGENT

Malgrat dedica una setmana a reflexionar sobre el fet migratori a la població al segle passat.

Compartiu aquesta història
 

A partir d’aquest dissabte el municipi veí centrarà la seva atenció a fer una reflexió sobre el fet migratori a Malgrat durant el s.XX. Ho farà a través d’una exposició, d’una projecció d’un documental, una obra de teatre i una conferència de les matinals d’història.

Fruit del treball de recollida de la memòria oral feta als barris migratoris de la Verneda i del Castell, s’ha construit l’exposició Vies de Prosperitat, que combina narracions personals amb fotografies i referències històriques dels nous vinguts a Malgrat. Una mostra que aprofundeix en aspectes com la família, l’habitatge, la vida comunitària o el treball.

Aquesta exposició s’inaugura aquest dissabte i es podrà veure a la biblioteca de Malgrat fins el divendres 26.

A la inauguració de la mostra es projectarà també el documental de TV3 Barraques, la ciutat Oblidada que recull el record dels barris de barraques de Barcelona dels anys 60.

Estació de Malgrat a principis del s.XX

D’altra banda, els pares i alumnes del CEIP Marià Cubí han preparat la representació teatral “La maleta de Fusta”, en la que s’explica la història de superació de dues famílies que van arribar a Malgrat a la primera meitat del segle passat. La representació també serà dissabte dia 20.

Per últim, aquesta reflexió sobre la migració es completarà amb una conferència, inclosa dins el cicle de les Matinals d’Història, en la que l’antropologa i professora de la UAB, Clara Carme Parramon, explicarà els moviments migratoris al municipi de Malgrat.

Tots els actes compten amb el suport i el finançament del projecte de rehabilitació del barri del castell, inclòs dins la llei de barris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics