URGENT

CiU considera necessària la Ronda del Maresme i recuperar els trens entre Mataró i l’aeroport.

Compartiu aquesta història

 

Els nacionalistes, que a partir de Nadal ocuparan el govern català, asseguren que la controvertida carretera que ha de substituir l’N-II i que està projectada al costat de l’autopista C-32, és una via necessària per al Maresme i s’ha de construir.

Al diari El Punt, el diputat maresmenc Joan Morell afegeix, dos punts clau. El primer, que en la mesura que sigui possible s’ampliarà el termini per presentar totes les al·legacions al projecte, per tal que la ciutadania disposin de més temps per fer les seves aportacions.

El segon, el començament d’un debat “seriós, responsable i coherent amb tots aquells sectors del Maresme que s’han manifestat en contra del traçat proposat, ja que per Morell, és bàsic sumar esforços i reunir el màxim consens.

El diputat insisteix que la discussió sobre la mobilitat al Maresme s’ha allargat massa anys i que cal trobar-hi una solució definitiva que, al seu entendre, passa per desenvolupar la infraestructura.

La millora del transport ferroviari és una altra de les grans assignatures pendents. Per a CiU, cal fer mans i mànigues per recuperar els trens directes entre Mataró i l’aeroport, i millorar les comunicacions amb Girona. Un altre de les matèries amb les que haurà de decidir el nou govern serà resoldre la segona via entre Arenys de Mar i Blanes, “que permetria augmentar la freqüència dels combois entre la comarca i Barcelona”.

Tot i això, fonts de CiU recorden que les inversions en estan condicionades a la situació econòmica del govern català. Artur Mas ja ha anunciat una auditoria per conèixer l’estat de comptes de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics