URGENT

L’Ajuntament de PLF demanarà un prèstec de 900 mil € per acabar inversions.

Compartiu aquesta història

Demà al vespre es farà una sessió extraordinària del plenari municipal per portar a aprovació, entre d’altres coses, la concertació d’un préstec per valor de 900 mil €.

Aquests diners es demanen per poder finançar diferents inversions previstes al municipi. Algunes d’elles, compten amb ajudes d’altres administracions, però necessiten de part de finançament municipal.

Ara fa uns dies, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, explicava que aquests diners impulsaran la passera que ha d’unir el centre de la població amb el barri de St Lluís.

La llista d’inversions previstes amb aquests diners també preveuen la nova caserna de la policia local, la nova seu del jutjat de pau, o l’ampliació del centre de la llar d’infants.

El préstec de llarg termini es concertarà amb Caixa Laietana.

D’aquesta manera augmentarà el deute de l’Ajuntament de PLF, però encara per sota del màxim permès per la llei.

A partir de cap d’any, els consistoris només podran endeutar-se fins el 75% del seu pressupost ordinari. Amb la concertació d’aquest préstec, el consistori palafollenc es situaria per sota del 50%.

Tot i això l’oposició ha valorat negativament l’augment del deute municipal i han retret al govern que hipotequi les arques municipals a 6 mesos de les eleccions municipals.

El ple de demà, amb 7 punts a l’ordre del dia, desestimarà la reclamació feta per l’empresa constructora Chrislemon SL. L’empresa reclamava el pagament d’un suposat deute de l’Ajuntament, un deute que l’Ajuntament no reconeix. Es dóna el cas que el gerent de l’empresa Chrislemon, Cristophe Lemonche, va denunciar al juny a l’alcalde de PLF a la fiscalia acusant-lo d’adjudicar obres a dit.

En una entrevista al diari El Mundo, Lemonche va afirmar que l’Ajuntament de PLF li devia prop d’un milió d’€., una xifra que no va voler ratificar posteriorment a RP. L’Ajuntament desestimarà la demanda de l’empresa, que encara podrà recorre al contenciós administratiu.

El ple de demà, que podreu escoltar la propera setmana a RP i a través del web, començarà a les 8 del vespre.

Ordre del dia del Ple de PLF

1.- APROVACIÓ DE L’ESBORRANY DE LES ACTES DE LES SESSIONS CELEBRADES EL 29 D’OCTUBRE I EL 2 DE NOVEMBRE DE 2010.
2.- EXPEDIENT 10/2010 DE MODIFICACIÓ DEL PRESSUPOST PER CANVI DE FINANÇAMENT I CONCESSIÓ DE CRÈDITS EXTRAORDINARIS EN BASE A LA CONCERTACIÓ D’UNA OPERACIÓ DE PRÉSTEC A LLARG TERMINI.
3.- CONCERTACIÓ D’UNA OPERACIÓ DE PRÉSTEC A LLARG TERMINI PER A FINANÇAR INVERSIONS DEL PRESSUPOST 2010 I LES SEVES MODIFICACIONS FINS L’IMPORT DE 900.000,00€ AMB CAIXA LAIETANA.
4.- APROVACIÓ DE LA MODIFICACIÓ DE LES RETRIBUCIONS DEL PERSONAL DE L’AJUNTAMENT DE PALAFOLLS AMB MOTIU DE L’APLICACIÓ DEL REIAL DECRET-LLEI 8/2010, DE 20 DE MAIG, PEL QUAL S’ADOPTEN MESURES EXTRAORDINÀRIES PER A LA REDUCCIÓ DEL DÈFICIT PÚBLIC.
5.- EXPEDIENT 9/2010 DE MODIFICACIÓ DEL PRESSUPOST PER BAIXA PER ANUL·LACIÓ DE CRÈDITS INICIALS.
6.- APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PROJECTE D’URBANITZACIÓ PER L’EXECUCIÓ DE L’OBRA D’INFRAESTRUCTURA “SUBMINISTRAMENT D’AIGUA POTABLE I XARXA DE SANEJAMENT” DELS SECTORS INDUSTRIALS NORD.
7.- RATIFICACIÓ DEL DECRET D’ALCALDIA 1300/2010 DE DESESTIMACIÓ ÍNTEGRA DE LA RECLAMACIÓ PRÈVIA A L’EXERCICI DE LA VIA CIVIL PRESENTADA PER CHRISLEMON S.L.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics