URGENT

PLF estalviarà en electricitat pública perquè tot el Maresme la comprarà conjuntament.

Compartiu aquesta història

 

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) i 28 dels 30 ajuntaments de la comarca, entre els quals hi ha PLF, estalviaran durant el 2011 uns 587.000 euros en la seva factura d’electricitat. Aquest estalvi serà gràcies als lots adjudicats aquest dijous a Endesa Energia i Gas Natural Fenosa, les dues empreses que s’encarregaran del subministrament elèctric públic al Maresme l’any que ve.

El regidor de serveis de PLF, Joan Gallart, explica que gràcies a aquest acord global, el nostre municipi estalviarà entre un 5 i un 10% en el preu que paga per l’energia.

Això no vol dir que es disminueixi el consum, sinó que el preu de compra del kilowat s’ha aconseguit rebaixar.

Segons el CCM cal tenir en compte que l’estalvi real encara serà major, perquè a partir del proper 1 de gener es preveu un augment en la tarifa elèctrica d’entre un 10 i un 15%.

Segons Gallart, a banda de comprar-la més barata, el consistori procura equilibrar la despesa en electricitat. Diu el regidor que tot i l’augment de punts de llum, s’intenta no apujar la factura, instal·lant equips més eficients.

A banda dels consum equilibrat i de la rebaixa en el preu de compra, l’Ajuntament fa temps que ha posat en marxa un pla per reduir la contaminació lumínica amb la substitució dels fanals més antics del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics