URGENT

PLF no engegarà la recollida selectiva de l’orgànica fins al juny.

Compartiu aquesta història

 

La Junta de Residus ha acceptat la moratòria demanada pels municipis de l’Alt Maresme per tal d’ajornar l’aplicació de la recollida de la brossa orgànica domiciliària.

Aquesta recollida està obligada per llei des de l’any passat, però a PLF, Malgrat, Sta. Susanna i Pineda encara no han pogut començar-la per manca d’infrastructura. De fet només es desenvolupa en aquests municipis per a grans productors, com hotels, restaurants o geriàtrics.

La moratòria, demanada pels 4 pobles, es fonamenta en el fet que avui encara no estan acabades les obres de condicionament de la planta de transferència de Malgrat, on ha d’anar a parar aquesta nova fracció.

També és cert que la recollida de la brossa orgànica representa una despesa molt important per a uns ajuntaments que no passen pel millor moment financer i que ja havien manifestat la seva queixa respecte d’un sistema que no convenç tant pel seu elevat cost com pels resultats finals, que tenen poca sortida. Conxita Campoy, presidenta de la Mancomunitat de Residus de l’Alt Maresme, que integra els 4 pobles, ja va dubtar de la viabilitat econòmica de la nova recollida, com també ho va fer l’alcalde de PLF, Valentí Agustí.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics