URGENT

Nova jornada d’incerteses i retards a Rodalies Renfe

Compartiu aquesta història

 

Per tercer dia consecutiu s’han produït retards en el servei mentre els sindicats de maquinistes diuen que no han fet cap vaga encoberta, sinó que les incidències es deuen al compliment dels nous horaris.

Ja a les 7 del matí es tornaven a produir els primers retards de la jornada a la xarxa de rodalies. Retards d’uns quinze minuts que han afectat sobretot les línies 1, la del Maresme, 2 i 4. De fet Renfe no ha garantit en cap moment el funcionament correcte del servei mentre duri el conflicte que l’enfronta amb els maquinistes.

Ara com ara s’està intentant acostar posicions per desbloquejar el conflicte laboral que enfronta els maquinistes de Renfe amb l’empresa per uns nous horaris laborals. Aquest conflicte fa que els maquinistes actuïn busquin qualsevol excusa per no posar en funcionament els combois. Excuses com ara que la cadira del maquinista no és prou còmode.

Aquest dimarts es van registrar retards a totes les línies de Rodalies i es va cancel·lar la circulació d’una quarantena de combois. Segons Renfe, els retards van afectar milers d’usuaris i ha acusat els maquinistes d’estar duent a terme una vaga de zel. Pels sindicats, en canvi, els maquinistes es limiten a complir estrictament les condicions laborals i que no s’han absentat del lloc de treball. L’origen del problema, segons ells, és el canvi que s’ha fet en la planificació dels horaris, que dóna poc marge al descans.

Com que no es tracta d’una vaga declarada, la Generalitat no ha pogut decretar els serveis mínims, però sí que ha reforçat els serveis d’autobusos interurbans per suplir les incidències.

El govern català també ha anunciat l’obertura d’un expedient informatiu a la companyia, que ha assegurat que abonarà l’import als passatgers afectat per retards.

TVC/ Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics