Protesten pel desnonament d’una família de Pineda.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Feia un any i mig que no abonaven el pagament de la hipoteca per això divendres una família de sis membres d’origen equatorià va ser desnonada del seu pis de Pineda per ordre judicial.

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, amb seu a l’Hospitalet del Llobregat, i representants de l’Associació d’Equatorians de Catalunya es van desplaçar fins a Pineda per donar suport a la família i per fer pública la protesta contra una mesura que consideren “inhumana i afavorida pels mateixos bancs que al seu moment van facilitar al màxim el préstec”.

El portaveu de la família desnonada ha explicat que feia

dotze anys que vivien a Pineda, i que en feia 6 que havien comprat l’immoble pagant una hipoteca de 700 euros mensuals “que ara s’han convertit en 1.400”. La crisi del sector de la construcció, on ell treballava, el va deixar a l’atur fa un any i mig i ara ha trobat una feina a mitja jornada amb un sou que no li arriba per pagar la hipoteca.

La negativa inicial de la família davant els funcionaris del jutjat a abandonar el pis va fer que avisessin els Mossos. La policia catalana va demanar el suport dels antiavalots, que finalment no van haver d’actuar. Els serveis socials de l’Ajuntament van facilitar aixopluc a algunes de les persones que vivien al pis facilitant-los hostatge fins avui dilluns.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics