URGENT

Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries a PLF.

Compartiu aquesta història

 

Ahir es van celebrar les eleccions a les cambres agràries arreu de Catalunya. A PLF estaven cridats a votar 66 pagesos. Dels quals van votar 36, pujant d’aquesta manera la participació fins el 54 i mig%, 6 punts per sobre a la participació registrada ara fa 4 anys. De fet el 2007 van votar el mateix nombre de pagesos, 36, que enguany, però el cens, llavors era més gran.

Al nostre municipi ahir es va imposar Unió de Pagesos amb un 80 i mig% dels vots emesos.

El sindicat, que es va imposar també a la comarca i a Catalunya, va aconseguir 29 dels 36 vots emesos.

La segona força al municipi ha estat la Jarc, amb 5 vots i Asaja amb 2 vots tanca el recompte dels comicis d’ahir.

Tot i la victòria d’Unió de Pagesos arreu de Catalunya, el sindicat ha perdut un representant a la cambra de Barcelona, on ha aconseguit 15 dels 25 representants.

El palafollenc Joan Aldrufeu, que ha estat 8 anys a la cambra de BCN en representació d’Unió de Pagesos, valora els resultats obtinguts pel sindicat a PLF i destaca la constant pèrdua de pagesos a la nostre població.

Unió de pagesos ha guanyat a totes les poblacions del Maresme excepte a Malgrat de Mar, on ha guanyat les Jarc de forma contundent, tot i que la participació al municipi no ha arribat al 35%.

Aldrufeu explica que les cambres demostren la força de cada un dels sindicats de pagesos a l’hora d’intervenir en negociacions sectorials, amb l’administració o per a ser interlocutor vàlid a l’hora de parlar d’assumptes relacionats amb la pagesia.

A BCN, després d’Unió de Pagesos el sindicat més representat és les Jarc amb 6 representants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics