URGENT

Campoy reclama saber si continuaran les ajudes i subvencions per als Ajuntaments.

Compartiu aquesta història

Davant de les consignes d’estalvi que es donen des del govern central i des de la Generalitat, els alcaldes temen que es talli l’aixeta de les ajudes i subvencions que permeten engegar inversions a les localitats. Ajudes pel desplegament de lleis com la dependència o subvencions com el Puosc, La llei de Barris o la Xarxa de municipis, suposen pels Ajuntaments una via bàsica de finançament a l’hora de realitzar inversions i accions importants.

Campoy inaugurant el nou camp de futbol, finançat amb ajudes estatals

Davant d’això l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, ha reclamat a les administracions superiors que expliquin quin suport econòmic donaran als ajuntaments.

Diu l’alcaldessa que cal saber amb quines ajudes o subvencions comptaran els consistoris per tirar endavant certes normatives, com la llei de la dependència, o per fer inversions a les localitats.

Campoy també s’ha referit a les mesures que, a diari, s’anuncien per tal d’estalviar energia, o per evitar més despesa a les administracions públiques. En els últims dies hi ha hagut anuncis com ara els de la reducció de la velocitat màxima als 110, el canvi de pneumàtics, la millora de l’eficiència energètica dels fanals públics, la introducció o no dels ordinadors a les aules o el copagament a la sanitat .

Davant d’això, Campoy ha demanat que no es desorienti als ciutadans amb anuncis contradictoris o enunciats en format de globus sondes. Ha posat com exemple les mesures com les anunciades aquesta setmana pel govern Zapatero.

Segons l’alcaldessa de Malgrat cal prendre decisions serioses i ben estudiades per tal de ser eficients i a l’hora transmetre seguretat a la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics