URGENT

L’autopista del Maresme perd un 4% de vehicles l’any passat.

Compartiu aquesta història

 

Totes les vies de pagament de Catalunya han perdut trànsit durant el 2010, i per 3r any consecutiu. De fet en els últims tres exercicis, de mitjana, les carrateres amb peatges de Catalunya han perdut un 14%.

L’autopista que ha perdut més usuaris durant el 2010 ha estat la del Maresme, que tot i haver ampliat el seu traçat fins a Tordera, i haver introduït mesures de reducció del cost per a vehicles habituals, ha perdut més d’un 4% de trànsit respecte l’any anterior.

El descens de l’any passat, a banda de la crisi econòmica respon també a la vaga general del mes de setembre, a la vaga de treballadors d’Acesa de l’any passat o a les nevades del març. Aquests factors van fer disminuir el nombre de vehicles a l’autopista del Maresme.

Tot i la reducció d’usuaris, el sector considera que ja s’ha tocat fons i que a partir d’ara s’hauria d’anar recuperant transit a les vies de pagament de Catalunya.

Segons Abertis el tram de la C33 serà de les primeres que notarà un augment del transit. L’empresa confia que una mínima reactivació econòmica tornarà a impulsar el trànsit.

Ara bé, caldrà esperar a l’impacte que tindrà la mesura dels 110 km/h a les autopistes catalanes, i la rebaixa del 5% del bitllet de Rodalies de Renfe.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics