URGENT

CCOO de COBRA de PLF demana que es respecti les condicions salarials dels treballadors provinents de EMTE

Compartiu aquesta història

 

El delegat de CCOO del centre de treball que COBRA Instalaciones y Servicios, SA, té a Palafolls, ha presentat una reclamació al Tribunal Laboral de Catalunya per exigir a l’empresa que respecti els acords de la subrogació dels 8 treballadors que abans estaven a EMTE Girona.

Amb la nova adjudicació del servei de manteniment de la xarxa elèctrica d’Endesa a la província de Girona, l’empresa COBRA Instalaciones y Servicios ha assumit la zona del Costa Brava Sud, que fins llavors tenia EMTE Girona, i els treballs de nova obra de la xarxa de distribució de mitja i baixa tensió.

Per aquesta raó, tal com estableix la clàusula de subrogació del conveni provincial, COBRA va subrogar, a partir del 10 de gener d’enguany, 54 treballadors de l’antiga empresa adjudicatària, havent d’assumir les condicions salarials dels treballadors.

CCOO denuncia que COBRA està incomplint els drets dels treballadors subrogats al centre de treball de Palafolls, ja que no respecta el pacte econòmic de millora, ni els plusos personals que tenien a EMTE. Segons el sindicat aquests treballadors han deixat de cobrar entre un 40 i un 50% dels seus salaris per culpa d’aquest incompliment.

La reunió amb el Tribunal Laboral de Catalunya per parlar sobre aquesta situació es va fer ahir a la seu del tribunal a Girona.

CCOO / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics