URGENT

Comença la prohibició de fer foc en terrenys forestals.

Compartiu aquesta història

 

Aquesta prohibició, que s’allarga fins el mes d’octubre, té com a objectiu prevenir els incendis forestals. El Decret de prohibició regula que en els terrenys forestals, i en el radi de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda, d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i Medi Natural. El president de les ADF de l’Alt Maresme, el palafollenc Joan Aldrufeu ho ha explciat a RP.

Dins de les àrees recreatives i d’acampada i també en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc sempre i quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets o focs d’artifici així com utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies que travessin terrenys forestals.

Les persones que necessitin fer qualsevol foc, hauran de rebre el permís dels Agents Rurals, però tot i així, amb permís inclòs, les autoritats poden revocar l’autorització, a través d’SMS en el cas de condicions meteorològiques adverses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics