Comença la prohibició de fer foc en terrenys forestals.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquesta prohibició, que s’allarga fins el mes d’octubre, té com a objectiu prevenir els incendis forestals. El Decret de prohibició regula que en els terrenys forestals, i en el radi de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda, d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i Medi Natural. El president de les ADF de l’Alt Maresme, el palafollenc Joan Aldrufeu ho ha explciat a RP.

Dins de les àrees recreatives i d’acampada i també en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc sempre i quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets o focs d’artifici així com utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies que travessin terrenys forestals.

Les persones que necessitin fer qualsevol foc, hauran de rebre el permís dels Agents Rurals, però tot i així, amb permís inclòs, les autoritats poden revocar l’autorització, a través d’SMS en el cas de condicions meteorològiques adverses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics