L’Ajuntament penja la bandera del Japó en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol i del tsunami.

Des d’ahir al balcó de l’Ajuntament hi oneja una bandera que no és habitual. Es tracta de la bandera del Japó penjada com a mostra de solidaritat de la nostra població amb els afectats del terratrèmol de divendres passat en aquest país. El sisme, el més important registrat mai, va provocar a més un tsunami que va arrassar part del Japó, innundant poblacions senceres i provocant milers de morts.

La bandera del Japó acompanya a la de PLF, la de Catalunya i la d’Espanya al balcó consistorial, mentre l’atenció mediàtica està en les possibles afectacions que pot provocar el sisme a les centrals nuclears de la zona afectada que amenacen en despendre partícules radioactives, provocant un accident nuclear de conseqüències imprevisibles.

El balcó de l'Ajuntament, amb la bandera de Japó

Mentre les mirades estan posades a la central nuclear de Fukishima i la seva evolució, continua pujant el nombre de víctimes mortals del sinistre de divendres. Les xifres oficials parlen de prop de 4.000 morts i més de 7.000 desapareguts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics