Els jutjats de Blanes són els més col·lapsats de Catalunya.

 

Juntament amb els del Vendrell a Tarragona, els jutjats de Blanes són actualment els més saturats de Catalunya ,amb prop de 2.000 casos pendents.

Més, fins i tot, que el de Reus, que fa pocs dies va haver de tancar al públic per acumulació de feina. Així ho ha denunciat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miquel Angel Gimeno, que a més va acusar el Govern de no ajudar prou a resoldre aquesta problemàtica.

Segons Gimeno el govern ha frenat la contractació de nous funcionaris amb la retallada del 10% en l’àrea de justícia cosa que agreuja la situació dels jutjats blanencs, on a més al voltant del 50% del personal és de caràcter interí.

Per la seva part, el president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, va explicar que fa temps que denuncia la situació del jutjat de Blanes i va recordar que la seva àrea d’influència, on hi ha Lloret, durant l’estiu duplica la seva població i això fa incrementar els casos. Tampoc ajuda segons Lacaba, els tipus de turisme que sol visitar aquests poblacions i que fan augmentar la feina dels jutjats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics