URGENT

Els mossos crearan una divisió per controlar el transport públic.

Compartiu aquesta història

 

Aquest és un dels primers acords als que s’ha arribat a l’hora d’augmentar la seguretat en el transport públic de Catalunya. Ahir es van reunir representants dels Mossos, les conselleries d’Interior i de Territori, i els responsables de Renfe i Adif per tal de buscar solucions per evitar episodis d’agressions com els viscuts en els últims dies en diferents estacions de tren de Catalunya.

A banda de la creació d’aquesta divisió dels mossos, que controlarà trens, metros i aeroports, també s’ha acordat

instal·lació de càmeres a pràcticament totes les estacions. Actualment n’hi ha a una seixantena de les poc més d’un centenar d’estacions de Renfe Rodalies a Catalunya.

El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, ha avançat que també és preveu instal·lar càmeres als vagons.

Un altre aspecte que es cuidarà és garantir que tots els usuaris paguin el bitllet corresponent.. Per això, es col·locaran barreres més grans i altes i es tancaran les estacions que encara tinguin accessos oberts.

Segons els responsables de seguretat una de les línies amb més problemàtiques registrades és la línia del Maresme, bàsicament als voltants de zones d’oci a Mataró i Montgat i en cap de setmana.

En els últims dies, a banda de la mort d’un agent de seguretat privada a l’estació de Castelldefels, també hi ha hagut incidents i agressions a Mataró o Manlleu.

tv3

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics