URGENT

L’ACA permet tapar la riera de Malgrat a Can Feliciano.

Compartiu aquesta història

 

Segons ha confirmat l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, a RP, l’ACA ha donat el vist-i-plau a la proposta de l’Ajuntament de cobrir definitivament la riera de Malgrat de Mar en el seu tram de Can Feliciano. D’aquesta manera s’acaba la polèmica engegada l’estiu del 2007 i que s’ha allargat fins ara que s’ha permès cobrir tota la riera i crear un passeig peatonal a sobre.

Ho ha explicat la pròpia alcaldessa de Malgrat que destaca que l’escrit de l’ACA confirma que la riera està en una zona urbana consolidada. Segons Campoy, l’ACA incorpora a l’escrit que ha rebut l’Ajuntament les pressions rebudes per la Plataforma Salvem la Riera per tal d’aturar aquesta autorització de cobriment.

Tram de la riera que l'ACA permet cobrir. Foto: Teresa Marquez

Tota la polèmica amb la riera arrenca l’estiu del 2007, quan es van inciar els treballs per canalitzar la riera, davant del que era la caserna de la Policia de Malgrat, a tocar del CAP. Llavors una mobilització ciutadana va aturar les obres per tal de salvar els arbres afectats pel projecte de canalització. Aquí va començar un estira i arronsa entre el govern municipal, l’ACA i la plataforma Salvem la Riera que durant aquests anys ha defensat mantenir aquest tram amb un aspecte naturalitzat. En un primer moment, just fa un any, l’Ajuntament va poder canalitzar la riera, i aquesta setmana ha rebut l’autorització per poder cobrir-la i crear un passeig similar al que està fet a la zona final de la riera.

Campoy considera una llàstima el temps que s’ha perdut aquests anys en polèmiques polítiques, i considera que la riera de Malgrat és una claveguera que calia solucionar.

L’informe favorable de l’ACA sobre el cobriment de la riera en aquest tram de Can Feliciano ha arribat a l’Ajuntament aquesta mateixa setmana, i Campoy espera que tanqui la polèmica suscitada al municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics