Blanes demanen que es permeti fumar als locals d’oci a partir de les 2 de la matinada.

 D’aquesta manera els locals d’oci nocturn pretenen garantir el descans dels veïns, ja que actualment la gent surt a fumar al carrer i provoquen molèsties pel soroll que generen. Per aquest motiu, el regidor de Governació del consistori, Joaquim Torrecillas, ha assegurat que es tracta d’una situació “d’excepcionalitat” que la llei antitabac no preveu i per això ha traslladat la proposta de poder fumar a dins dels locals a representants del Parlament de Catalunya.

Segons ha explicat Torrecillas, en determinades zones de Blanes on conviuen els usos residencials i els usos d’oci nocturn s’han generat certes dificultats. Diu el regidor que “Per protegir la salut dels no fumadors s’està perjudicant la salut de la gent que vol descansar i no pot per la contaminació acústica”. Torrecillas ha explicat que la mesura està inspirada en altres països europeus, com França, que també aposten per la flexibilització de la llei antitabac pels mateixos motius.

Torrecillas diu que les queixes per sorolls en les zones pròximes a bars i discoteques són habituals i afirma que s’han incrementat les dificultats per poder dormir perquè la gent dels locals surt a fora per poder fumar. Segons el regidor, davant d’això, l’Ajuntament a de protegir l’interès majoritari que és el descans dels veïns i per això demanen aquesta flexibilització de la llei.

Diari ARA

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics