URGENT

Alliberen tortugues de rierol a la Tordera.

Compartiu aquesta història

 

Els biòlegs han retornat al riu un centenar d’exemplars que havia estat capturats la tardor passada per evitar que els moviments de terres i la maquinària que treballava en la construcció d’una canonada entre Blanes i Cardedeu.

L’alliberament de les tortugues de rierol a la Tordera és una més de les actuacions de restauració ambiental de l’obra de construcció de la canonada que connectarà la dessaladora de Blanes amb la planta potabilitzadora de Cardedeu, cosa que millorarà el servei d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona i a la zona de la Tordera.

La tortuga de rierol és una espècie autòctona de la península Ibèrica i està protegida a Catalunya. A la Tordera s’han trobat poblacions al llarg del seu curs mitjà i baix, i tot i que no sembla trobar-se en perill d’extinció és necessari tenir-ne cura amb una bona qualitat de l’aigua del riu, evitant molestar-la en els seus llocs de repòs i cria i impedint l’alliberament de tortugues de Florida, rivals i enemigues de la tortuga de rierol perquè els prenen el menjar i els llocs on viure.

En l’alliberament, la passada setmana, van participar un grup d’escolars del municipi de la Batllòria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics