URGENT

Esquerra proposa crear 40 horts municipals de producció ecològica.

Compartiu aquesta història

 

La formació inclou al seu programa electoral la creació d’un parc d’horts familiars municipals. Aquests horts anirien destinats especialment a les persones jubilades i a persones amb necessitats especials. La proposta dels republicans parla de la creació inicial de quaranta parcel·les d’uns cinquanta metres quadrats cadascuna, on la producció seria únicament per l’autoconsum i es prohibiria expressament vendre els productes, per tal de no perjudicar als productors professionals.

La concessió dels horts municipals estaria limitada a un número concret d’anys i a una normativa que prioritzés la producció ecològica i una aposta per la sembra de varietats autòctones sense pesticides. La creació d’aquest parc d’horts familiars municipals també tindrà una vessant educativa amb inciatives com activitats i visites dels centres educatius del municipi o la concessió d’alguna parcel·la a aquests centres per realitzar-hi mòduls de jardineria o horticultura. Seria una proposta similar a la posada en marxa, fa uns dies, a Sta Susanna.

Sobre la ubicació dels horts Esquerra proposa el parc fluvial de la Tordera, un indret facilitaria el desplaçament dels seus usuaris a peu.

Segons els republicans els horts familiars municipals donen resposta a unes formes alternatives de consum i de producció agrícoles, basades en criteris de proximitat i de sostenibilitat ambiental.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics