La Setmana Santa es tanca amb un 80% d’ocupació al Maresme.

 

El fet que la Setmana Santa d’aquest 2011 hagi estat tant tardana en el calendari ha fet que l’ocupació hotelera a la costa del Maresme hagi estat del 80%. Una xifra que representa 10 punts per sobre de l’ocupació de la setmana santa de l’any passat. Ha confirmat aquestes xifres el president del gremi d’hotelers de la Costa de Barcelona-Maresme, Santiago García Nieto.

Garcia Nieto ha explicat que la majoria de la clientela del Maresme és estrangera pel que la coincidència amb Sant Jordi tampoc ha afectat l’ocupació. Diu el president dels hotelers que el mercat espanyol no és el principal del Maresme. Això fa que la crisi, que afecte especialment a Espanya, no es noti amb excés en els hotels de la comarca.

Un altre factor que pot haver contribuït a la millora de les xifres d’ocupació enguany, ha afegit García Nieto, són les revoltes que s’estan produint des d’inicis d’anys a diversos països àrabs del nord d’Àfrica que també són una destinació turística important en condicions normals.

Segons el president del gremi el 90% dels visitants han estat turistes de fora d’Espanya, com belga, holandès, alemany o rus.

ACN/ Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics