URGENT

Designen nous jutges per alleugerir la situació dels jutjats de Girona

Compartiu aquesta història

 

Per combatre la saturació del sistema judicial la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha nomenat nou jutges de reforç per als Jutjats d’Instrucció de la província concentrant les designacions a Blanes, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners.

A principis del mes de març el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miquel Angel Gimeno, denunciava que el jutjat de Blanes era, juntament amb el del Vendrell, el més saturat de Catalunya, amb prop de 2000 casos pendents.

Ara els nous jutges designats hauran de cobrir les vacants i absències dels titulars de l’òrganisme judicial i reforçar els jutjats de la província. Això suposa que les vacants no es cobriran amb jutges substituts sense oposició.

El rerefons d’aquests nomenaments és la reducció de la interinitat en aquest estament i l’agilització de la justícia.

No és la primera vegada que s’adjudica un jutge de reforç per alleugerir la càrrega de feina. A principis de març de 2009 se’n va designar per als jutjats mercantils de Catalunya després que la situació de crisi incrementés la feina de les sales pels augments dels concursos de creditors, entre altres.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics