URGENT

Resultats electorals

Compartiu aquesta història

El PSC de Valentí Agustí ha guanyat de nou les eleccions municipals a PLF, tot i que ha perdut la majoria absoluta amb la que governava en els últims 20 anys. El PSC ha aconseguit 6 dels 13 regidors de PLF.

Els socialistes s’han imposat als 3 col·legis electorals de la població i per només una desena de vots no han arribat a aconseguir el 7 regidor que els hagués donat la majoria.

El PP s’ha situat com a 2a força política a PLF amb 2 regidors i 526 vots. Els populars han recuperat el 2n representant que havien perdut fa 4 anys.

Esquerra ha aconseguit situar-se com a 3a força al consistori també amb 2 representants.

La patacada de la jornada se l’ha endut CiU que perd un representant i passa de la 2a força a la 4a al consistori palafollenc. Ara els nacionalistes tindran 2 representants.

Iniciativa ha aconseguit revalidar el seu únic representant després de mantenir resultats respecte fa 4 anys.

PXC no va aconseguir representació en unes eleccions en les que van participar el 54’9% del cens de PLF,. La xifra més baixa des de la restauració democràtica.

El col·legi amb més activitat va ser el del centre de PLF i el que menys el de St. Genís, on no es va arribar al 50% de participació.

Els socialistes ja han avançat que miraran de recuperar el pacte de govern amb CiU o amb ERC per garantir la governabilitat, tot i que no descarten governar amb minoria i amb acords puntuals.

 

 Més informació a electoral a www.radiopalafolls.cat/eleccions

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics