PLF fa proves per saber l’estat pulmonar dels fumadors

 

El proper dia 31 de maig es celebra el Dia Mundial contra el tabac, i coincidint amb aquesta celebració PLF ha organitzat una parada on s’han realitzat proves mèdiques per valorar l’efecte del tabac al cos.

Des de les 10 del matí i fins la 1 personal mèdic del CAP de Salut han practicat proves per mesurar el volum de CO2 en aire espirat i valoraran l’edat pulmonar. Ens hi ha explicat Begonya López, infermera del cap de salut.

Els curiosos i vianants de l’Avd Pau Casals s’han fet la prova i han rebut informació sobre els efectes nocius del tabac sobre el nostre cos. És el cas de l’Assun, exfumadora des de fa 6 anys que assegura que ha notat els efectes positius d’abandonar el tabac.

Durant el matí, també s’ha dispensat informació sobre com deixar aquest hàbit, amb diferents mètodes existents.

Diu la infermera de PLF que el més important és la voluntat de deixar el tabac.

El tabac suposa 5 milions i mig de morts al món cada any. Per alertar sobre aquests efectes, l’any 87 es va instaurar aquest Dia Mundial contra el Tabac, que enguany es celebrarà als municipis de la comarca que formen part del Programa Intermunicipal de Drogodependències, han organitzaran un seguit d’activitats per explicar els efectes nocius del tabac.

Entre les activitats més destacades hi ha xerrades i exposicions en referència a la lluita contra el tabac.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics