CiU decideix quedar-se a l’oposició a PLF.

 

La federació nacionalista ha decidit no formar part de cap pacte de govern i mantenir-se a l’oposició al consistori palafollenc. En una reunió ahir al vespre els militants de la federació van analitzar els resultats electorals del passat 22 de maig i les possibilitats que existien sobre per compartir govern amb altres formacions, bàsicament per reeditar el pacte amb el PSC.

En les passades eleccions CiU va patir una davallada de vots i de regidors, passant de ser la segona força a la 4a a l’Ajuntament. Aquesta patacada electoral, segons els nacionalistes, estaria motivada, en part, per la seva participació en l’últim govern municipal, motiu pel qual no revalidaran el pacte sociovergent.

D’aquesta manera Joan Gallart explica que CiU es mantindrà a l’oposició, i ha avançat que serà una oposició positiva i constructiva.

Gallart als estudis de RP. Arxiu.

CiU va perdre uns 300 vots i 8 punts percentuals respecte les eleccions municipals del 2007.

Gallart assegura que a PLF és inviable un govern de consens entre totes les forces polítiques per fer fora als socialistes del govern. El nacionalista recorda que el clar guanyador de les eleccions és Valentí Agustí i que cal respectar els resultats de les urnes.

Gallart desmenteix així el temor dels socialistes a un possible pacte de tots contra Agustí, alhora que, al tancar la porta al pacte sociovergent, complica les opcions del PSC de crear un govern estable, ja que els nacionalistes eren, juntament amb ERC, els possibles socis preferents dels socialistes a l’hora de formar govern a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics