URGENT

Campanya per incentivar que els estudiants de PLF vagin a peu a l’escola.

Compartiu aquesta història

Els dos col·legis de PLF, juntament amb les seves Ampa i l’Ajuntament han iniciat aquesta setmana una campanya per tal d’incentivar i motivar que els alumnes dels centres de primària de la nostra localitat es desplacin peu a l’escola.

Es tracta d’una campanya que donarà premi als alumnes que demostrin que han anat a peu a l’escola un mínim de 10 dies dels que queden per finalitzar el curs.

Cada nen o nena tindrà una butlleta amb diferents petjades dibuixades, i cada dia, de camí a escola hauran de passar per un dels controls muntats pel voltant de la zona escolar. Allà s’aniran marcant les petjades de la butlleta si el desplaçament es fa a peu.

Al final de curs, a aquells alumnes que hagin complert el repte obtindran un obsequi.

La regidora d’ensenyament en funcions, Antònia Petit, explica que els alumnes han fet un treball previ a les escoles locals i que aquesta campanya vol fomentar la vida saludable i sostenible.

Aquesta campanya és una experiència pilot que podria estendre’s el curs vinent per tal d’evitar desplaçaments en vehicles a la zona escolar. De fet la pròpia Petit explica que la intenció de futur és ampliar la campanya, amb modificacions, i fer-la durant tot el curs vinent. Diu la regidora que tot plegat és part del projecte camins escolars.

A la nostra localitat les dues escoles de primària estan situades en un mateix emplaçament cosa que provoca moltes retencions de trànsit en horaris punta.

El consistori va intentar solucionar-ho fa 2 anys, tancant al trànsit la zona escolar en horari d’entrada i sortida dels alumnes. La solució no va donar els resultats esperats i finalment es va optar per reobrir al trànsit la zona. Ara s’opta per aquesta campanya per incentivar els desplaçament a peu, per reduir els vehicles al campus de primària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics