Comença la neteja del fons marí de l’Alt Maresme i la Selva.

 

La ciutat de Calella estrena aquest diumenge la temporada de Neteja de residus del Fons Marí dels municipis costaners des de l’Alt Maresme i part de la Selva.

A Calella la neteja començarà a quarts de 10 del matí a la zona dels banys La Gavina, davant l’estació de Renfe. Com és habitual, a les 10 del matí hi haurà un col·loqui sobre l’objectiu de la neteja i les seves limitacions. L’explicació serà a càrrec del biòleg Guillem Falcó i després, el grup de voluntaris durà a terme la neteja del fons marí, amb una durada aproximada d’uns 45 minuts.

Segons els membres del VAMMA, els voluntaris que organitzen cada any aquesta activitat, la finalitat de les neteges és eliminar la brossa que s’hi ha abocat i no s’ha integrat en el medi, o també “allò que ha estat colonitzat, però és perjudicial”, apunten. La segona finalitat és “conscienciar a la població perquè no llenci brossa a les rieres, ni als rius, ni al mar”.

Desprès de Calella, les neteges es faran al juliol a Arenys i Canet i a l’agost a Sta. Susanna i Blanes.

Al mes de setembre les neteges arribaran a Malgrat i a la platja de St. Antoni de Blanes. Lloret serà l’última població, ja al mes d’octubre.

A les neteges del fons marí hi col·laboren els ajuntaments dels municipis implicats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics