URGENT

Campoy i Marigó escollits alcaldes amb minoria.

Compartiu aquesta història

 

La socialista Conxita Campoy va ser escollida alcaldessa de Malgrat de Mar amb els 8 vots a favor dels socialistes i del PP. La convergent Neus Serra, també va aconseguir 8 vots, els de CiU i els d’ERC. Com sembla que serà una tònica a partir d’ara, Jordi Medina d’ICV va tenir la clau de la governabilitat i, com ja havia anunciat, es va abstenir a la votació facilitant així que Campoy, com a candidata de la formació més votada, va ser investida alcaldessa de Malgrat.

A Blanes, el socialista Josep Marigó també va ser investit alcalde de la ciutat amb els 9 vots del PSC. Marigó, que ja va ser alcalde entre el 2003 i el 2007, ha promès un canvi de manera de fer política local, en la que haurà d’anar buscant suports de la resta de formacions del consistori, en la que només hi ha 4 forces polítics.

A Pineda i Tordera s’han investit els alcaldes amb majoria absoluta. A Tordera, el convergent Joan Carles Gracia tornarà a ser l’alcalde de la localitat gràcies als resultats electorals del 22 de maig que li van atorgar 9 regidors.

A Pineda, Xavier Amor, ha revalidat la majoria absoluta i dissabte va ser investit alcalde. També Majoria absoluta ha aconseguit Joan Campolier a Sta. Susanna i des de dissabte torna a ser l’alcalde de la població.

A Calella, Montserrat Candini s’ha convertit en la primera alcaldessa de la ciutat, després de guanyar les eleccions municipals, i de moment governarà amb minoria. Candini i Campoy són les úniques alcaldesses de l’Alt Maresme.

El cas més curios s’ha donat a Lloret. Des de dissabte el nou alcalde és el convergent Roman Codina. Es dóna el cas que, tant el grup independent Millor com ICV-EUiA van donar suport al PSC, però els socialistes es van abstenir, facilitant l’alcaldia a CiU.

El resultat no és fruit de la casualitat, sinó que els socialistes no volien rebre el suport del Millor.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics