Campoy i Marigó escollits alcaldes amb minoria.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La socialista Conxita Campoy va ser escollida alcaldessa de Malgrat de Mar amb els 8 vots a favor dels socialistes i del PP. La convergent Neus Serra, també va aconseguir 8 vots, els de CiU i els d’ERC. Com sembla que serà una tònica a partir d’ara, Jordi Medina d’ICV va tenir la clau de la governabilitat i, com ja havia anunciat, es va abstenir a la votació facilitant així que Campoy, com a candidata de la formació més votada, va ser investida alcaldessa de Malgrat.

A Blanes, el socialista Josep Marigó també va ser investit alcalde de la ciutat amb els 9 vots del PSC. Marigó, que ja va ser alcalde entre el 2003 i el 2007, ha promès un canvi de manera de fer política local, en la que haurà d’anar buscant suports de la resta de formacions del consistori, en la que només hi ha 4 forces polítics.

A Pineda i Tordera s’han investit els alcaldes amb majoria absoluta. A Tordera, el convergent Joan Carles Gracia tornarà a ser l’alcalde de la localitat gràcies als resultats electorals del 22 de maig que li van atorgar 9 regidors.

A Pineda, Xavier Amor, ha revalidat la majoria absoluta i dissabte va ser investit alcalde. També Majoria absoluta ha aconseguit Joan Campolier a Sta. Susanna i des de dissabte torna a ser l’alcalde de la població.

A Calella, Montserrat Candini s’ha convertit en la primera alcaldessa de la ciutat, després de guanyar les eleccions municipals, i de moment governarà amb minoria. Candini i Campoy són les úniques alcaldesses de l’Alt Maresme.

El cas més curios s’ha donat a Lloret. Des de dissabte el nou alcalde és el convergent Roman Codina. Es dóna el cas que, tant el grup independent Millor com ICV-EUiA van donar suport al PSC, però els socialistes es van abstenir, facilitant l’alcaldia a CiU.

El resultat no és fruit de la casualitat, sinó que els socialistes no volien rebre el suport del Millor.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics