URGENT

Es constitueix el nou Ajuntament de PLF.

Compartiu aquesta història

 

Dissabte al migdia es va donar el tret de sortida a una nova legislatura. Ho va fer amb la constitució del nou Ajuntament de PLF, el que ha resultat de les eleccions muncipals de finals de maig.

Després de presentar als regidors i regidores municipals es va procedir a la votació pel designar l’alcalde de la població.

No hi va haver sorpreses i Valentí Agustí ha tornat a ser proclamat alcalde de PLF, amb els vots a favor del PSC. La resta de formacions es van votar a si mateixes, excepte ERC, que va abstenir-se de votar, tal i com havia anunciat, facilitant així la investidura d’Agustí, que enceta la seva 8a legislatura al capdavant del consistori palafollenc.

En el seu discurs d’investidura, Agustí va assegurar que cal canviar les maneres de fer política per combatre l’abstenció. Per això va demanar apujar el nivell del debat i no caure en la picabaralla personal.

La segona força a l’Ajuntament és el PP. El seu portaveu, Óscar Bermán, va demanar posar-se a treballar per crear llocs de treball i lluitar contra l’atur.

Francesc Alemany, d’Esquerra Republicana, que des de les passades eleccions ha esdevingut la 2a força, va assegurar que faran una oposició constructiva i col·laboradora tot i que també fiscalitzarà l’acció del govern.

Joan Gallart de CiU va assegurar tenir ganes de treballar, tots plegats, per superar la complicada situació econòmica i social que es presenta aquesta legislatura.

Per la seva part el líder d’ICV, Juan Andrés Osorio, va assegurar que cal treballar per solucionar els efectes de la crisi econòmica i que donaran suport a les iniciatives encaminades en aquest sentit.

Ara com ara, el PSC governarà en minoria, tot i que no descarta algun pacte estable més endavant. De fet en una entrevista a RP, el reelegit alcalde de PLF, Valentí Agustí agraïa la bona predisposició a treballar d’Esquerra i de CiU.

Ara els socialistes treballen per distribuir les carteres de govern. Si durant els últims 4 anys hi ha hagut 10 regidors amb delegacions de govern, ara el nombre baixa fins els 6 membres del PSC, pel que caldrà redistribuir les carteres del cartipàs municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics