URGENT

L’alcalde de PLF no dóna per perduts els diners de l’IBI, però assegura que caldrà buscar noves fonts de finançament.

Compartiu aquesta història

Davant la sentència del Suprem que eximeix a l’Estat de pagar el IBI de les autopistes als municipis per on passen aquestes vies, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, explica que s’estan mirant altres solucions.

Aquesta sentència fa perillar els 2 milions d’€ que el consistori calcula que li deuen de l’IBI dels últims 10 anys.

Davant d’això Agustí explica que, juntament amb la Diputació s’està treballant per aconseguir canviar la llei del 72 que eximeix a les concessionàries de pagar el 95% d’aquest impost municipal. Un altra via seria emprendre noves demandes judicials juntament amb altres municipis afectats, tot i que assegura que caldrà buscar noves vies de finançament

Precisament Esquerra ha presentat una moció al ple de divendres en la que demana la derogació de la llei de l’època franquista i que perdonava a les concessionàries a pagar aquest impost.

En el mateix ple, l’equip de govern demanarà acollir-se a una línia de crèdit de l’ICO per tal de poder pagar a proveïdors i posar-se al dia amb les factures. Es tracta d’una línia nova creada per l’executiu espanyol per tal de facilitar líquid als consistoris per poder pagar les factures pendents de la despesa corrent, tal i com ha explicat l’alcalde de PLF.

Agustí, però no ha especificat encara la quantia del crèdit que l’equip de govern vol demanar. En tot cas, segons la normativa, aquest crèdit només afectaria a les factures impagades fins el 30 d’abril d’aquest any. Si no hi ha canvis el punt es tractarà divendres a la sessió plenària ordinària corresponent al mes de setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics