URGENT

PLF registra el màxim d’aigua caiguda aquesta nit al Maresme

Compartiu aquesta història

Aquesta matinada PLF ha registrat precipitacions de fins a 105 litres per metre quadrat, el registre màxim a tota la comarca, segons ha confirmat el servei de meteorologia del CC del Maresme. A banda d’aquest registre global de la nit, cal destacar que a les 5 del matí hi ha hagut un moment de forta intensitat, fins el punt de registrar una precipitació de 2 litres per minut, el que es considera una caiguda torrencial.

Només cal comparar els 105 litres per metre quadrat de PLF amb els 75 recollits a Malgrat per comprovar que PLF ha estat un dels punts més importants de precipitació.

Ho explica el meteoròleg del CC del Maresme, Joaquim Serra.

L’aigua ha negat algunes zones de la nostra localitat, bàsicament les zones més baixes o aquelles on hi arriben aigües procedents de zones més elevades.

Aquesta matinada, fins les 9, els bombers han rebut 8 avisos , la majoria per inundacions de baixos a la zona del geriàtric, o als carrers Salvador Espriu i Av. Costa Brava, on acostuma a acumular-se més aigua.

Els tolls d’aigua de l’entrada del municipi, a la zona dels semàfors, ha provocat una sortida de via d’un vehicle, sense ferits. Tot plegat ho ha explicat el cap de la Policia Local de PLF, José Sancho.

Un altre dels punts afectats ha estat el Casal de l’Avi de PLF, que avui ha suspès al seva activitat ja que s’ha inundat per les pluges. L’aigua també a afectat al camp de Futbol o a la Biblioteca.

La pluja ha afectat també la resta de poblacions veïnes.

Malgrat ha registrat afectacions a baixos i locals comercials de l’av. dels Països catalans i de la Costa Brava. També un dels accessos subterrani de la Cooperativa agrària de Malgrat s’ha hagut de tallar per acumulació d’aigua.

Remarcables també els problemes viaris a primera hora del matí a la carretera N2 al seu pas per Sta. Susanna. El desbordament d’una canonada a la zona comercial de la localitat ha obligat a tallar la carretera i donar pas alternatiu aquest matí.

Uns 3000 veïns de Blanes han quedat sense llum a la localitat per culpa de les pluges. Ens hoop explica des de Blanes, Judit Mercader.

A Blanes, a més, s’ha localitzat una incidència a la xarxa de rodalies de Renfe, cosa que ha provocat endarreriments de fins a 30 minuts al servei de la Línia 1.

En total, a Catalunya els bombers han fet 107 sortides de les que 64 han estat a Blanes i 21 entre Malgrat, Sta. Susanna i PLF.

El servei de meteorologia del Consell Comarcal, ha informat que el Maresme es troba en alerta per precipitacions que poden ser abundants i localment de forta intensitat. Aquesta alerta és vàlida fins a les 12 d’aquesta propera nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics