URGENT

Les farmàcies de PLF protesten encenent la llum durant tot el dia

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres acabarà la campanya “La farmàcia encén el llum d’alarma”, una acció conjunta de denúncia perquè es conegui la situació en la qual es troba el sector.

Fa mesos que el CatSalut no paga la seva part dels medicaments que subministren les farmàcies, cosa que posa en perill la viabilitat econòmica d’alguns d’aquests negocies. Després de setmanes de negociacions intenses amb l’administració per trobar una sortida al retard en el pagament del CatSalut, de moment no s’ha assolit una solució definitiva.

Per això, volen fer visible la seva problemàtica amb la campanya “La farmàcia encén el llum d’alarma” a les que s’han sumat les dues farmàcies de PLF.

Marc Freixa, de la Farmàcia Moner, explica quina és la problemàtica d’aquests establiments.

Montserrat Gelpí, de la Farmàcia Gelpí de PLF explica que aquest retard en el pagament podria provocar problemes de subministrament en un futur.

Fins dimecres, les farmàcies de PLF mantindran la seva creu identificativa encesa de manera permanent, tant de dia com de nit. Així, volen transmetre a la població i a les administracions que el sector ha arribat a una situació límit i que el retard en el pagament compromet el servei que es presta al ciutadà, ja que no hi ha diners per reposar medicaments.

Els farmacèutics asseguren que la problemàtica amb els pagaments, sumada a l’impacte d’altres actuacions dutes a terme per les administracions, han portat el col·lectiu a una situació insostenible. Així asseguren que les Farmacies no tenen capacitat per suportar més mesures ni incidències que agreugin la malmesa situació econòmica per la que estan passant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics