URGENT

Liciten l‘estudi per desdoblar la via del tren entre Blanes i Arenys de Mar

Compartiu aquesta història

El Ministeri de Foment ha licitat l’estudi informatiu per tal de duplicar la via de tren del tram que va des d’Arenys de Mar fins a Blanes, que actualment és de via única. L’estudi de duplicació de la via, que actualment forma part d’un tram de 22 quilòmetres entre Blanes i Arenys corresponent a la línia R1 i tindrà un pressupost de 700 mil euros.

El fet que només hi hagi una via entre aquestes estacions fa que es limiti el nombre de viatges possibles en aquest tram i a més que els trens s’hagin d’esperar a les estacions fins que es creuen.

La duplicitat de vies permetrà una major freqüència de pas dels combois en aquest tram de la línia 1 de rodalies, on ara està restringit .

L’Estat, però, ja admet que tota l’obra no es podrà fer seguint el traçat de la via actual, ja que la línia passa a tocar del litoral de la costa del Maresme “on difícilment es disposa de lloc per a una segona via.

Per això, el document també analitzarà altres possibles solucions que permetin incrementar la freqüència de pas de combois en aquest tram, mitjançant canvis del traçat actual o altres actuacions singulars. L’estudi també inclourà la reforma de les estacions i la millora dels sistemes de senyalització i de les instal·lacions d’electrificació de la línia.

Aquesta actuació forma part del Pla de Rodalies del Ministeri de Foment 2008-2015

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics