URGENT

Es crea a PLF una associació per protegir el patrimoni i recuperar els oficis relacionats

Compartiu aquesta història

A principis del proper any es presentarà a PLF la nova Associació d’Oficis i Patrimoni, que neix amb la voluntat de treballar en dos vessants bàsics. D’una banda, la recuperació dels treballs i oficis relacionats amb la restauració del patrimoni i alhora busca protegir el patrimoni històric de Catalunya.

El seu president, Josep Maria Armengol, explica que l’entitat neix a PLF amb intenció internacional i amb la voluntat d’incidir en l’ensenyament de les arts del patrimoni. Tan és així que l’entitat es proposa crea una escola internacional del Patrimoni a la nostra lcoalitat.

Armengol, tècnic de patrimoni, considera que a badna d’ensenyar a les noves generacions, és bàsic conservar i protegir el patrimoni artístic, arquitectonic i cultural de la nostra terra. Fent una radiografia de les necessitats de la nostra zona, Armengol detecta algunes d’urgents com són el castell de PLF, les esglésies de St. Genís i de St. Pere de Vivelles o el monestir de Rocagrossa de Tordera. El president de l’entitat explica que la intenció és poder autofinançar-se per no dependre de les administracions.

L’entitat, que es presentarà ja l’any que ve a PLF i a d’altres poblacions, vol tenir presencia a la xarxa no només amb una plana web, sinó també amb una ràdio i una televisió en línia .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics