URGENT

La carretera entre Tordera i Maçanet entre les més perilloses de Catalunya

Compartiu aquesta història

Ahir va sortir de nou l’estudi Eurorap, en el què participen el RACC, el Servei Català de Trànsit (SCT) i la Generalitat i que s’elabora des de fa deu anys. L’Eurorap analitza el nombre d’accidents greus dels últims tres anys en relació amb la intensitat de trànsit a la xarxa viària catalana. Això configura un mapa dels trams més perillosos o amb més risc de partir un accident.

Entre les carreteres més perilloses hi ha la GI-512, la que uneix Tordera amb Maçanet, partit de Can Bartrolí.

Aquest tram apareix des de fa uns anys en aquest estudi entre els que tenen més risc de patir un accident.

Dels deu trams amb més risc d’accident per als conductors, vuit pertanyen a vies secundàries de baixa intensitat de trànsit, mentre que dos pertanyen a la xarxa bàsica de carreteres de Catalunya.

A nivell general, l’Eurorap ha analitzat una mica més de la meitat de la xarxa viària les vies. Es tracta, però, dels trams on es concentren el 86% de la mobilitat i el 77% dels accidents greus. L’estudi constata que els accidents amb víctimes mortals o ferits greus en els trams analitzats ha disminuït un 8,5%, però també explica que la mobilitat també s’ha reduït en un 2 i mig %.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics