URGENT

El PSC de PLF aposta per Pere Navarro com a nou primer secretari del partit i demana fer autocrítica

Compartiu aquesta història

Avui arrenca el 12è congrés nacional dels socialistes catalans a la recerca d’una nova executiva per redreçar el rumb després de les diferents desfetes electorals dels últims mesos.

Tres candidatures diferents aspiren a ocupar la primera secretaria que deixa José Montilla. Es tracta dels alcaldes de Lleida i Terrassa, Àngel Ros i Pere Navarro, i l’exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena. El quart aspirant, i fins ara número 2 del PSC, Miquel Iceta, s’ha retirat oficialment de la cursa després de constatar que no té prou suports.

En aquest sentit el PSC de PLF ha anunciat el seu suport a la candidatura de Pere Navarro, qui presumiblement aconseguirà aquest cap de setmana la primera secretaria. El primer secretari del PSC de PLF, Josep Rueda assegura que els dos representants palafollencs votaran a Navarro per que és qui aglutina més sensibilitats dins el partit i destaca la pluralitat del congrés que tindrà com a mínim 3 candidats.

Montserrat Tura no descarta presentar-se a última hora.

De tota manera Rueda demana al partit que faci autocritica dels anys passat per tal de trobar de nou el seu paper central a la política local, catalana i espanyola. El palafollenc recomana un canvi de cares a l’executiva socialista catalana i també d’idees.

Sobre la possibilitat de demanar grup propi a Madrid, Rueda no el considera necessari i aposta per aglutinar i no per dividir el socialisme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics