URGENT

Els peatges del Maresme s’incrementen un 5% i el bitllet de Renfe prop d’un 12% a partir de gener.

Compartiu aquesta història

El govern català ha donat a conèixer els increments tarifaris dels diferents serveis de mobilitat. Entre aquests hi ha els nous preus de les autopistes catalanes. En aquests sentit anar a BCN per la C32 serà un 5% més car a parttir de l’1 de gener. En concret, si fins ara els 3 peatges de la via fins a BCN costaven 4.26€, a partir del 2012 costaran 22 cèntims més.

Un vehicle que fa el recorregut d’anada i tornada cada dia laborable, veurà com s’incrementa el cost del viatge en uns 9€ al mes.

Paral·lelament el govern ha reactivat les bonificacions pels vehicles habituals i ecològics. Aquestes bonificacions poden arribar al 100% de l’import dels peatges.

Hi ha tres criteris a aplicar per tal d’aconseguir bonificacions. Així els cotxes que transportin tres o més persones tindran una bonificació del 40% del cost. Els vehicles ecològics, amb menys emissió de CO2 tindran un 30% de bonificació. L’últim criteri que sumarà a l’hora de bonificar el cost dels peatges és la recurrència. Els vehicles que efectuïn més de 16 viatges al mes tindran un descompte del 30%. Els vehicles que sumin les tres característiques podran viatjar, entre setmana, de forma gratuïta per les vies de pagament que depenen de la Generalitat.

Per aconseguir aquests descomptes, però, cal tenir contractat un teletac al quan es vincularà la matrícula del vehicle a bonificar.

El que també augmenta és el preu del transport de rodalies de Renfe. El bitllet senzill entre Malgrat i Barcelona arriba ja als 4.30€. Això significa un augment de l’11.7% respecte el preu actual. Anar i tornar a BCN costarà casí 1€ més a partir del gener.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics