URGENT

Tordera aprova un pressupost de 13 milions 900 mil €

Compartiu aquesta història

A principis d’any el consistori torderenc ha aprovat el seu pressupost municipal pel 2012. La corporació es regirà per un pressupost inferior al dels anys precedents. En concret el pressupost municipal és de 13 milions 900 mil€, uns 400 mil menys que el de l’any passat, quan el consistori va funcionar amb el pressupost prorrogat del 2010.

Segons el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, la nova estructura del Departament d’Intervenció permetrà fer un seguiment més exhaustiu del pressupost, de manera que a través de diferents mecanismes es garanteixi el control de la despesa tant interna com externa. El pressupost de Tordera estableix una reducció, especialment en personal, mitjançant les amortitzacions de places, jubilacions, la rebaixa del cost polític i la reducció d’horaris especials.

També el capítol de serveis pateix una reducció mitjana del 15%. Es tracta de serveis oferts tant per l’Ajuntament com els que presten empreses externes. Tot i això, el regidor d’Hisenda ha assegurat que els serveis municipals estan garantits.

El pressupost 2012 de Tordera també preveu un augment de les despeses financeres derivades de l’amortització dels crèdits i interessos que es van sol·licitar en el seu dia per finançar les obres d’urbanització dels diferents sectors de la població.

D’altra banda el consistori redueix l’aportació de les subvencions al Teatre Clavé i Ràdio Tordera sense que això posi en perill la continuïtat dels dos projectes segons expliquen en una nota des de l’Ajuntament.

Pel que fa a les inversions, l’Ajuntament ha reservat una partida destinada a la construcció d’una planta potabilitzadora per millorar la qualitat de l’aigua al municipi. I pel que fa als ingressos el consistori preveu que un 73% seran propis i un 27% corresponent a les transferències de la Generalitat, l’Estat i la Diputació de Barcelona.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics