St. Genís renova el vot a St. Sebastià, 360 anys després

L’any 1652, quan la pesta feia estralls arreu de Catalunya, els vilatans, encara sans, de St. Genís van invocar l’ajuda dels Sants Fabià i Sebastià amb la intenció que els protegís davant la ”pestilència i el mal contagiós”. A canvi de la curació, el poble de St. Genís oferia renovar el vot cada any amb misses i processons en honor als sants protectors.

Aquest cap de setmana, coincidint amb St. Sebastià, el poble de St. Genís tornarà a complir amb la promesa de fa 360 anys. Ho recorda el president de l’Associació de veïns de St. Genís, Jordi Ballbé.

La renovació de vot es fa amb un to festiu, ja que St Genís té dues festes assenyalades, una d’elles la d’aquest cap de setmana. Demà dissabte hi ha programada dues activitats. La primera, a les 5 de la tarda, destinada al públic infantil amb un festival per a la mainada a càrrec de Fly, amb xocolatada. A les 11 de la nit es farà un ball popular amb el grup Zaranda.

Diumenge arribarà l’ofici solemne de renovació de vot a l’església romànica de St. Genís i amb l’actuació de la Coral Palatiolo. Un cop finalitzada la missa hi haurà actuació de sardanes amb la Cobla Palafolls.

La celebració acabarà diumenge a la tarda amb una cantada d’havaneres amb el grup Voramar.

Són activitats que han passat pel sedàs de la crisi econòmica com explica el propi Ballbé.

Tradicionalment la renovació de vot quedava reduït a un acte religiós i poc participatiu. Des del 2008 l’acte s’ha obert al públic i ha pres un caire festiu i participatiu amb actes per a totes les edats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics