Iniciativa i el PSC volen que el govern reguli la dació en pagament dels habitatges

Les dues formacions, que composen el govern municipal, han presentat 2 mocions conjuntes pel ple de demà al vespre. Una de les mocions vol fer instar al govern català que modifiqui la Llei Hipotecària per regular la dació en pagament, és a dir, el fet que entregant les claus del pis quedi tancat el deute amb l’entitat bancària. La moció també vol que la Generalitat adopti les mesures que siguin necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics amb la intenció de garantir el dret a l’habitatge.

Són molts els ajuntaments que tracten la dació en pagament en els seus plenaris.

La segona moció conjunta vol mostrar el suport al jutge Baltasar Garzon, encausat en diferents processos. L’últim és el que el seu a la banqueta dels acusats per haver intentat investigar els crims del franquisme. Es dóna el cas que el juny del 2010 el plenari va tractar una moció que donava suport a aquests investigacions. Llavors totes les formacions excepte el PP van votar a favor d’investigar els crims del franquisme.

Encara hi ha una última moció, presentada en solitari per Iniciativa, i que tornarà a posar sobre la taula el debat de creació d’una nova comarca que, sota el nom de Baixa Tordera, aglutini els municipis compromesos entre les poblacions de Calella, Tossa i Hostalric. Aquesta moció també es va tractar el juny del 2010. Llavors va quedar en empat ja que Iniciativa, amb 1 vot, va votar a favor, el PP, també amb un representant, en contra i la resta de formacions es van abstenir.

Aquestes mocions són 3 dels 10 punts a l’ordre del dia del ple de demà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics