El tancament dels CAP de salut a la baixa Tordera suposa un estalvi de 700 mil €

 

Des del mes de setembre, la Generalitat ha anat tancant els serveis d’urgències nocturnes a diferents caps de Salut.

A partir de l’octubre, la mesura es va estendre a la Selva Marítima i l’Alt Maresme. Així, els CAP de Lloret, Blanes, Malgrat o Pineda, van deixar de tenir els serveis d’urgències nocturnes, que es mantenien als hospitals comarcals i a un únic CAP de Poblenou.

Amb aquesta mesura a l’Alt Maresme i a la Selva Marítima hi ha hagut un estalvi de 660 mil €, segons el Departament de Salut.

On més s’ha estalviat és al CAP de Blanes, amb 310 mil € d’estalvi. Per contra les retallades han obligat a invertir més a l’Hospital de la localitat, uns 270 mil €, ja que durant les nits s’ha augmentat el nombre de metges i personal sanitari.

Per altra banda, ahir la diputada d’ERC per Girona, Carme Capdevila va presentar una proposta de resolució al Parlament reivindicant el retorn immediat dels serveis sanitaris que s’han eliminat a la Selva marítima i va donar suport a la Plataforma de Blanes que va presentar 12.000 signatures contraries a les retallades.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics