URGENT

El nou arxiu de Malgrat obre al públic al costat de la torre de la Vídua Sala

Compartiu aquesta història

Just fa un any, l’Ajuntament de Malgrat inaugurava la remodelació de la torre modernista de la Vídua Sala. Es tracta d’una torre situada al carrer de Mar i comprada per l’Ajuntament després d’una mobilització popular que reclamava  la seva remodelació i conservació. Al costat de la torre es va fer  un nou edifici per acollir el nou arxiu municipal, que en l’últim any s’ha anat traslladant i posicionant al nou emplaçament.

El nou arxiu és obert des d’avui, en horari de matí. Per celebrar la seva obertura, s’han organitzat diferents activitats relacionades amb l’arxiu. Ahir es va fer una conferència sobre la utilitat dels arxius amb Ramon Alberch, director general de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A banda de la conferència aquest proper cap de setmana s’han organitzat unes visites guiades a la instal.lació. Seran unes visites teatralitzades en les que Josepa de Garriga i Sala, la vídua de can Sala, guiaran als visitants per les instal·lacions. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament per telèfon o correu electrònic al Servei d’Arxiu.
A més, s’ha organitzat dues presentacions de llibres. El primer “La conquesta de l’Orinoco. Fèlix Cardona i l’exploració catalana a Veneçuela” d’Eugeni Casanova Solanes” el 25 de març i el segon, “Ramon Turró. Una ment científica amb un esperit filosòfic” de Miquel Verdaguer Turró, ja a l’abril.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics