Els hotelers de Sta. Susanna acorden avançar els impostos de 2 anys per donar liquiditat a l’Ajuntament

El municipi veí, com la majoria de consistoris, està travessant serioses dificultats econòmiques. De fet Sta. Susanna és un dels municipis amb una ràtio d’endeutament per habitant més altes de Catalunya i Espanya, amb més de 3.000€ per habitant.

Avui dia els Ajuntaments tenen problemes de tresoreria per dos motius. D’una banda la baixada de la recaptació d’impostos i taxes, ja sigui per la desaparició de la construcció com per que ja no es cobren els impostos de forma voluntària. Tampoc ajuden els deutes de la resta d’administracions amb els Ajuntaments.

 

Davant d’això la Fundació Turística de Santa Susanna ha decidit fer pinya amb l’Ajuntament del municipi i avançar el pagament del 40% del total dels impostos previstos per als anys 2013 i el 2014. El darrer ple celebrat va aprovar aquest conveni amb l’empresariat hoteler, que permetrà al consistori avançar la recaptació d’uns 2 milions d’euros i sanejar així els comptes locals. A canvi, l’Ajuntament recaptarà un 20% menys d’allò que estableixen les taxes municipals en els dos exercicis següents.

 

L’Ajuntament de Santa Susanna està greument endeutat i busca, sense èxit, la concessió d’un crèdit de 4 milions d’euros per fer front a les necessitats immediates del municipi.

 

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, afirma que el conveni és fruit de les excel•lents relacions amb el sector hoteler de la vila, que s’ha fet partícip de la delicada situació econòmica del consistori. Per la seva banda, el president de la Fundació Turística Santa Susanna, Lluís Turró, defensa la responsabilitat compartida per garantir que els turistes que arribin vegin un municipi, amb carrers nets i els serveis adequats.

 

El Punt / Ràdio Palafolls

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics