Universitaris de Girona estudien el futur desenvolupament de Blanes

 

Un grup d’alumnes de cinquè curs del Departament de Geografia de la Universitat de Girona estan fent el seu projecte de final de carrera sobre Blanes. L’objectiu és fer un Pla Estratègic sobre el futur desenvolupament del municipi, així com les possibilitats de projecció que té. En total són 13 els alumnes que ja han visitat la ciutat per mantenir, sobre el terreny, diverses entrevistes i visites amb agents econòmics, socials i culturals del municipi.

Un dels professors de la Universitat de Girona que dirigeixen l’estudi, Margarida Castañer, destaca que els alumnes van decidir decantar-se per Blanes perquè darrerament està creixent molt demogràficament en el context gironí i perquè ha experimentat un creixement urbanístic important. Un altre motiu per fixar-se amb Blanes són les seves potencialitats.

 

En definitiva, segons la professora, la ciutat té una realitat dinàmica i complexa alhora, cosa que la fa tan interessant d’estudiar.

 

Durant la seva estada al municipi, els alumnes es van entrevistar amb els responsables de la Cooperativa Agrícola de Blanes i establiments d’hostaleria de la zona turística. També han conegut de prop el projecte de destinacions madures en què treballen conjuntament els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa, i han visitat el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, i conversat amb l’alcalde de la vila. El projecte de final de carrera sobre Blanes està previst que vegi la llum de cara al proper mes de setembre.

 

Diari Girona

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics