Els productors de la Mongeta del Ganxet s’informen a PLF de la normativa reguladora de la Denominació d’Origen

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una 60a de pagesos es van reunir ahir a la tarda a l’Ajuntament de PLF per tal de conèixer com es tradueix la denominació d’origen protegit de les Mongetes del Ganxet. Aquest reconeixement obligarà a adequar diferents aspectes de producció per aconseguir el segell de qualitat que marca aquesta DO.

Per exemple, a partir d’ara no es podrà vendre producte a granel sota la denominació de Mongetes del Ganxet. Ho ha explicat el president del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme, Ramon Casamada.

 

A partir de la propera campanya, els fesols que es comercialitzin sota el nom de Mongetes del Ganxet hauran de complir diferents requisits de producció, Casamada explica que des de la llavor i fins el triatge dels fesols han de seguir un procés molt acurat per garantir la qualitat del producte final. Això implicarà un esforç del productor, que Casamada creu que es veurà recompensat per la qualitat.

 

Només poden accedir a la DO els fesols produïts en una àrea geogràfica concreta. Dins aquesta àrea hi ha municipis com PLF, Blanes, Tordera o Malgrat, així com els pobles dels dos Vallesos.

 

Molts pagesos de PLF han decidit apostar per la Mongeta del Ganxet, ja que tenen un preu de mercat superior i una despesa de producció relativament baixa.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics