El bus sanitari continuarà però amb menys viatges i sense aportacions municipals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Finalment el servei del bus sanitari que connecta les diferents poblacions de l’Alt Maresme i l’Hospital de Calella continuarà. Ho farà només amb el finançament provinent dels bitllets pagats pels usuaris i per les ajudes que dóna la Generalitat. Els 4 ajuntaments que participaven de la iniciativa; Malgrat, Tordera, Sta Susanna i PLF, deixaran d’aportar-hi diners com feien fins ara.

Això obligarà a reduir el nombre de viatges actuals del servei. L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy explica que el servei arrossega un deute per impagament dels municipis participants i que ara que no s’haurà d’aportar diners serà més fàcil anar eixugant el deute.

Actualment el servei fa 12 viatges entre setmana d’anada i tornada de l’Hospital, mentre que el dissabte el servei manté fins a 4 viatges unint l’Alt Maresme amb el centre hospitalari de Calella.

Campoy explica que caldrà reduir el nombre de viatges en funció del nombre d’usuaris que utilitzen el bus. Diu l’alcaldessa que es mantindrà els serveis del matí i que segurament es retallaran els de primera hora de la tarda.

A banda dels horaris, un altre de les afectacions possibles en la reformulació del servei podrien ser el nombre de parades que fa el bus en el seu camí cap a l’hospital, en funció del nombre d’usuaris.

El bus sanitari va començar a operar el 2006 impulsat pels 4 municipis. Amb l’esclat de la crisi el deute d’alguns consistoris es va anar acumulant fins a fer perillar el servei.

En breu es publicaran els nous horaris del bus hospitalari i les parades definitives del servei.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics