URGENT

Les mocions sobre la reforma laboral i les dones creen tensió al ple municipal

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda es va celebrar la sessió plenària corresponent al mes de febrer, que va ser ajornada ara fa 10 dies per malaltia del secretari. En l’ordre del dia hi havia 12 punts, la majoria de caire urbanístics, però també dues mocions presentades des del govern. Precisament, les mocions van ser els punts més calents de la sessió.

La primera a tractar-se va ser la impulsada pels sindicats de l’Ajuntament contra la reforma laboral aprovada pel govern central. Com era d’esperar, el PP va votar en contra de la moció i va tornar a carregar contra els sindicats, recordant que, amb les reformes del govern Zapatero, els sindicats no havien fet cap protesta al plenari.

ERC va donar suport a la moció, perquè considera que les mesures aprovades suposen un retrocés en els drets laborals i que suposaran més acomiadaments. Ho explicava la regidora Susanna Pla.

Per la seva banda CiU es va abstenir al entendre que és una reforma complexa i que cal estudiar-la bé abans de posicionar-se entorn la moció. Joan Gallart diu que CiU es sent còmode abstenint-se en aquesta moció.

Iniciativa assegura que el PP vol un sistema laboral precari i el PSC va assegurà que els populars volen satanitzar el paper dels sindicats. Josep Rueda, portaveu dels socialistes, diu que la reforma comportarà més aturats, cosa que es sumarà a la resta de retallades.

Un moment del ple d'ahir. FOTO: RP

L’altre moció, en commemoració del dia de les dones, és la que va encendre la crispació. Entre d’altres, la moció reclamava que s’acabin les retallades, la reposició dels Pirmi, o la no abolició de la llei de l’avortament. Això va provocar que tant el PP com CiU no donessin suport a la moció.

Francina Colonques, del PP, va criticar a Iniciativa per defensar la vida animal, però no la de les persones,en referència a l’avortament. La popular va assegurar que els ecosocialistes presenten mocions a cada ple per intentar satanitzar el PP.

Iniciativa va contestar que el model de dona que impulsen els populars és la visió conservadora de mestressa de casa que canta “el cara el sol”. Juan Andrés Osorio va assegurar que els populars estan enverinant la vida política de PLF.

Les dues mocions es van aprovar amb els vots a favor del PSC, Iniciativa i Esquerra. El PP va votar-hi en contra, i CiU es va abstenir amb la moció de la reforma i va votar en contra de la moció de les dones, tot demanant que abans de presentar aquestes mocions es busqui el consens.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics