URGENT

La Generalitat destina 2 milions i mig en inversions a l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

 

La inversió a tota la comarca del Maresme cau fins els 22 milions d’€ per aquest 2012, la majoria dels quals per a instal•lacions educatives. Aquesta xifra redueix en 10 milions les inversions de l’any passat i en 88 la del 2010.

A la zona de l’Alt Maresme només hi haurà una inversió directe, de 2 milions 600 mil € per a la Depuradora de l’Alt Maresme, que un cop es posi en marxa donarà servei a diferents municipis, entre ells PLF.

CiU del Maresme va presentar ahir aquestes xifres i les previsions d’inversions a la comarca. En la roda de premsa, celebrada a Mataró, els nacionalistes van criticar l’herència rebuda pel govern tripartit, a qui imputen un deute, només a la comarca, de 300 milions d’€.

En aquest sentit, el diputat de CiU i exalcalde de Pineda, Joan Morell, ha criticat que moltes inversions es plantegessin amb pagaments diferits, que segons el diputat, han fet multiplicar per 4 o 5 vegades el cost previst. Aquests pagaments diferits permeten pagar les obres a terminis molt llargs, un cop les insfrastructures ja estan construïdes.

L’exemple donat per la federació nacionalista d’aquest augment exponencial del cost de les inversions ha estat l’IES de PLF. Diu CiU que un institut sol costar uns 5M€, però que el cost del centre palafollenc s’enfila per sobre dels 27 milions.

Altres inversions previstes per aquest 2012 al Maresme són per a 3 escoles; a Premià, Mataró i Vilassar, així com per a pagar la cessió dels terrenys on hi ha l’hospital de Mataró, una cessió que costa més de 5 milions d’€ a l’any.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics